Vánoce voní areálem nemocnice. V kuchyni připravili vánoční menu pro zaměstnance

21. 12. 2022

Od půl šesté ráno je v jídelně FN Olomouc živo. Místní kuchaři a kuchařky připravovali pro zaměstnance vánoční menu. Personál jídelny se ze všech sil snažil, aby si všichni na dnešním menu pochutnali. Na výběr měli mezi candátem, houbovým kubou nebo Tomahawkem.  Celkový počet vydaných obědů se blížil 2 600 kusů! Největší oblibě se těšil Tomahawk 1 477 objednávkami. Na candáta se dnes těšilo 735 strávníků. Houbový kuba nalákal 181 lidí.

Hlasováním v anketě trefně nazvané Prostřeno si zaměstnanci vybírali jídla, která byla součástí posledního předvánočního týdne. Dvěma favority byl například segedínský guláš nebo smažený kuřecí řízek. Právě ten bude k obědu zítra a už nyní můžeme říct, že je to naprostá jednička. Kuchaři jich budou smažit 1 600!

O štědrovečerní menu nepřijdou ani pacienti, kteří musí vánoční svátky trávit v nemocnici. Ti si pochutnají na smaženém rybím filé a bramborovém salátu. Pacienti, kteří musí dodržovat stanovenou dietu povečeří odlehčenou verzi – pečeného lososa na bylinkách s bramborou kaší. O prvním svátku vánočním se pacientský jídelníček bude skládat z pečeného kachního stehna, knedlíku a zelí a dietní verzi kuřecího steaku s mozzarellou a brambory.