Fotokoutek v olomoucké porodnici je hotový

9. 9. 2022

Růžová a modrá tapeta s obláčky, růžový pejsek a modrý medvídek, barevná písmenka, balonky, světla, ptáčci a samozřejmě nezbytná kolébka – ručně tkaný Mojžíšův košík. To je základní výbava nového fotokoutku, který od pátku 9. září mohou využívat rodiče v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc. Zatím sice jen na mobilní telefon nebo vlastním fotoaparátem, ale v blízké budoucnosti na Oddělení šestinedělí plánují pořídit také tiskárnu, aby památka na první dny miminka neměla jen digitální podobu.

  • Rodiče se mohou s miminkem vyfotit v novém fotokoutku.

 

Vůbec prvním miminkem, které se mohlo s rodiči zvěčnit v novém fotokoutku, byla Viktorka Dokoupilová. „Viktorka je naše první dítě. Porod byl rychlý a bez komplikací,“ pochvaluje si maminka Klára. Přestože tak brzy po porodu na to ještě neměla úplně myšlenky, v případě, že by uvažovali o dalším přírůstku do rodiny, je rozhodnutá opět pro olomouckou porodnici. „Bylo to super, všichni jsou moc hodní a ochotní. A teď ještě máme z fotokoutku krásnou památku,“ usmívá se.

Aniž by si Viktorku personál Oddělení šestinedělí pro tuto příležitost speciálně vybral, křestní jméno prvního fotografovaného miminka jakoby symbolicky stvrdilo, že dobrý nápad zvítězil. „Před zhruba třemi měsíci jsme vybraly místo a navrhly, jak by mohl koutek vypadat. A teď je hotový. Máme z toho obrovskou radost a doufáme, že rodičům se bude taky líbit,“ říká staniční sestra Oddělení šestinedělí Bc. Radka Vrbová.