1.1.2017
Egon Havrlant

V PORODNICI OLOMOUCKÉ FAKULTNÍ NEMOCNICE SE NARODILO NEJVÍCE DĚTÍ ZA POSLEDNÍCH 30 LET

Ve Fakultní nemocnici Olomouc se letos jako první narodil Ondřej Habáň z Velkého Újezdu. Na svět přišel ve dvě hodiny a padesát devět minut ráno, tedy až 179 minut po silvestrovské půlnoci. Při porodu vážil 4050 gramů a měřil 53 centimetrů. Maminka i dítě jsou v pořádku.

V loňském roce se v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc narodilo 2465  dětí, což je nejvíce od roku 1989. Za posledních deset let tak počet dětí narozených v největší porodnici v Olomouckém kraji překračuje pravidelně hranici dvou tisíc. Nejvíce dětí přišlo loni ve FN Olomouc na svět tradičně v červenci, nejméně tentokrát v prosinci. Nejpopulárnějším dívčím jménem u dětí narozených v Olomouci byla loni opět Eliška, mezi chlapeckými jmény znovu Jakub.

Porodnice Fakultní nemocnice Olomouc je perinatologickým centrem. Kromě běžných porodů z Olomoucka jsou právě sem soustředěny nejrizikovější porody z celého Olomouckého kraje.

Tisková zpráva ke stažení