10.1.2017
Egon Havrlant

KAPKA NADĚJE PŘIVEZLA INFUZNÍ PUMPY A DÁRKY PRO DĚTSKÉ PACIENTY

Patnáct moderních infuzních pump, notebook a další dárky dnes osobně předala prezidentka a zakladatelka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Přístrojová technika v hodnotě 350 tisíc korun bude sloužit k léčbě vážně nemocných malých pacientů na hemato-onkologickém oddělení olomoucké dětské kliniky.

Kromě infuzních pump věnoval nadační fond dětským pacientům na oddělení také notebook Lenovo, který poskytla společnost Huawei. Kapka předala tento dar s dobrým pocitem, že bude sloužit jak pro zábavu, tak i pro vzdělávání pacientů. Dnešního předání se vedle Venduly Pizingerové účastnila i ředitelka nadačního fondu Elen Švarcová, za nemocnici dary převzali MUDr. Zbyněk Novák, vedoucí lékař hemato-onkologického oddělení Dětské kliniky FN Olomouc a Mgr. Světlana Kašubová, vrchní sestra Dětské kliniky FN Olomouc.

„Pomoci si velmi vážíme a Nadační fond Kapka naděje nás podporuje dlouhodobě. Přístrojová technika, jako jsou právě infuzní pumpy, je pro péči o naše dětské pacienty velmi potřebná. Nové pumpy využijeme zejména při léčbě hematoonkologických diagnóz, kdy každé z těchto vážně nemocných dětí má v průběhu hospitalizace mnohdy tři až čtyři pumpy u lůžka současně. Potřebné ale budou i v péči o další pacienty našeho hemato-onkologického oddělení, kde léčíme děti s nejrůznějšími onemocněními krve a krvetvorby,“ uvedl Zbyněk Novák.

Tisková zpráva ke stažení